Kennel Javisst
Oppdrett av beauceron med fokus på å gi sunne, trivelige og allsidige hunder.

Litt om meg
Jeg er en åpen, ærlig og målbevisst oppdretter med stor lidenskap for rasen min og oppdrett.
-
Er oppvokst med hund og har vært hundefrelst hele livet. Første gang jeg fikk øynene opp for beauceronen var når jeg oppdaget den i en hundebok i 1995, noen år senere ble jeg kjent med rasen utenfor boka og i 2001 fikk jeg mitt første eksemplar. Jeg har nå lang erfaring med rasen og flere individer av denne. Ble fort helfrelst på disse franske sjarmørene, noe som vekket min interesse for oppdrett og ønske om å arbeide videre med denne rasen på flere områder. Jeg er aktivt engasjert i rasen som helhet, langt utover eget oppdrett, og bidrar der jeg kan med rasearbeid og kunnskap.

Mine interesser innen aktiviteter med hund er mange og da er det godt med en allsidig rase som beauceronen. Trener variert med mine hunder og hva vi kommer til å satse på kommer an på hunden, hva den trives med, har talent og naturlige anlegg for. Min motivasjon ligger i hva som betyr noe for avlen og jeg ønsker så ærlige resultater som mulig i det vi gjør for å vite hva jeg har å jobbe med i utviklingen av fremtidige kull. Jeg ønsker å ha og avle frem allsidige, trygge og positive hunder som vil være til nytte og glede både for familien og for samfunnet.

Kennelen og oppdrett
Jeg har ikke oftere kull enn det jeg har kapasitet til å følge opp. Regner med 0-2 kull i året. Alle mine kull vokser opp inne i huset hos meg og får oppleve så mye som mulig av det dem vil møte på når de skal ut i den store verden etter hvert. Alle hunder og valper er fullverdige familiemedlemmer!

Kennelen holder til nær skogen og flotte turområder. Vi bor i et hus med stor tomt som hundene kan boltre seg på. Her lever de sammen med meg og mine hester.

Mine avlsmål og ønsker
Med mitt oppdrett ønsker jeg å få frem så trivelige og allsidige hunder som mulig, med god helse og bruksegenskaper. Hva jeg forventer av mine kombinasjoner vil variere noe fra kull til kull, da dette avhenger av hvor i arbeidet jeg er mot mine ønsker for rasen og mitt oppdrett.

Den perfekte beauceron i mine øyne
Tilgjengelig og positiv, selvsikker og vennlig. Modig, trygg og harmonisk. Høy arbeidsglede med en fin av og på knapp. Intelligent og samarbeidsvillig. Konsentrert, målbevisst og fokusert under arbeid og trening. Gode bruksegenskaper. God nervekonstitusjon.

Det er en stor og flott hund med selvsikker holdning. Vennlig uttrykk med inntrykk av intelligens. Mørke øyne. Sorte og godt pigmenterte lepper. God, rasetypisk og funksjonell pels. En harmonisk bygget hund med flotte, smidige og effektive bevegelser - sunn konstruksjon.


Jeg føler et stort ansvar overfor rasen min!
Det avles kun på hunder jeg føler har noe positivt å gi til fordel for rasen og mitt arbeid for denne. Jeg ønsker at det skal bli mange gode beauceroner fra mitt oppdrett å se i tiden fremover og jeg vil jobbe sterkt for en positiv utvikling av rasen!

<< Tilbake